28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Čínské čtverečky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 200 g
hořké mandle 100 g
máslo 100 g
moučkový cukr 120 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup

Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici, mletý nebo dobře rozdrcený badyán (asi 1/4 hvězdičky), 2 pomleté hřebíčky a na špičku nože zázvoru. Promícháme, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj vajíčko a pomocí másla a medu vypracujeme těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladu na dvě hodiny odpočinout. Potom těsto rozválíme a vykrájíme čtverečky (vezmu rádýlko a udělám čtverečky rádýlkem). Polovinu tvarů potřeme bílkem a posypeme nudličkami loupaných mandlí - z mandlových nudliček tvoříme "čínská" písmena. Upečeme v troubě na 160° asi 8 - 10 minut. Upečené vychladlé čtverečky spojíme čokoládovým krémem.

Čokoládový krém:
125g změklého másla utřeme do pěny, přidáme 1 žloutek a 100g změklé čokolády.

Z uvedeného množství je cca 80 ks.


 


RECEPTY

Rybízový sirup

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, nasypeme do uzaviratelné nádoby a trochu... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety v omáčce z lososa

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka (na tři litry vody dáme 3 rovné kávové... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské brambory

Postup: 2 vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí rolka s petrželkovou vaječinou

Postup: V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...